Till Minne

av de som levt lyckligt här
men vandrat vidare till nya hagar . . .


   
 
 
 
Jack 1999 - 2009  Jack

En varm sommardag 2002 kom Jack till oss. Egentligen skulle det kanske varit en annan häst.
Vi ringde på en annons om en westernriden skäck, men den var såld. Jag har en annan häst, sade annonsören. Det är en guldfärgad Connemara som är 3 år. Han är oriden, har svarta ben, svart man och svans. Hmm . . .tänkte vi och åkte på besök till Strömstad. Vi bestämde oss för att köpa honom.

Jack visade sig vara "speciell". Ohanterad var ordet. Det fixar vi snabbt och lätt. Men så blev det inte. Han var misstänksam mot det mesta och inte direkt samarbetsvillig. Efter många timmar, dagar och år av idogt arbete och mycket huvudbry och inte minst med hjälp av den årliga kontakten med Emelie Kajsdotter kunde vi till slut få  en förklaring till Jacks beteende. Han blev efter hand en välutbildad och väl fungerande individ. Han var en stor personlighet med stor integritet. Man talde inte bara om för Jack vad han förväntades göra. Nej, han ville alltid ha ett finger med i spelet. Man fick aldrig ta honom för given.

Den sista sommaren Jack var i aktion fick han vid ett tillfälle omdömet: Den ultimata hästen. Bättre betyg kan man väl inte få?
Tack Jack för allt du lärde oss.
Tack också till alla som engagerade sig i Jack så att han kunde leva sitt liv på Lövås ( utan att vi fick ett nervsammanbrott ).

Det visade sig att Jack hade en skada i halskotpelaren som gjorde att han hade svårt att hålla balansen. Han snubblade mycket och var därför inte lämplig att användas som ridhäst.
Vila i frid

Calona 1979 - 2011 Calona

För 10 år sedan kom en vacker vit häst till Lövås. Hon hette Calona och var 24 år. Det var en makalöst framåt och pigg häst som mest ville galoppera och hoppa hela tiden. I början var det inte många som klarade av att rida henne p.ga. hennes otroliga framåtanda och styrka. I sina yngre dagar var hon tävlingshäst (hoppning) hos bl.a. Ted Nätterqvist. Självaste Arn ( Joakim Nätterqvist) har ridit henne, talade Calonas förre ägare om. Med åren så lugnade hon så sakteliga ner sig så att även barn kunde rida henne. Men det dröjde till hon blev 30 år. Calona var en stor livsnjutare och älskade mat. Ju sötare dess bättre. När hon i januari 2011 tappade matlusten och inte orkade gå ut i hagen så beslutades det att hennes tid här på Lövås var över. Det var dags att lämna jordelivet och gå till de gröna ängderna.

Tack Calona för att vi fick ha dig här och leva tillsammans med dig i 10 fina år.
TipTop -2011 tt

På sommaren år 2007 var det en hovslagare här på Stall Lövås som
skulle sko Julle. Han hette Svenne och var också dressyrtränare. M har känt honom sedan tonåren. Svenne undrade om stallet ville ha en fin ponny som skulle lämnas bort p.g.a. problem med spatt. Nej, sa M, det får inte plats fler hästar just nu. Efter några månader så ringde tel. det var Tippens ägare som undrade om vi inte kunde komma och titta på henne iaf. Ok, sagt och gjort, färden gick till landvetter. Linn var med och provred. M blev helt tyst. Det var verkligen en kanonfin ponny med ett steg utöver det vanliga. Att få 10 poäng för ökad trav är inte alla förunnat! Det skulle vara helt galet att tacka nej! Tip-Top hade problem med spatt och kunde p.g.a det inte tränas i dressyr på den nivå som Ebba, Tippens ryttare var inställd på. De tänkte att med lite lättare ridning som här på Lövås så kunde det kanske fungera bra några år till. Det blev till att bygga om i stallet och göra plats så att Tip-Top kunde få plats. 1 december 2007 kom ägarna med henne. Det var verkligen ingenting som vi ångrade! En sådan underbar ponny! En sällsynt snäll och supertrevlig, välutbildad och vacker individ! Så mycket glädje så många har haft av henne under de år som vi hade Tippen hos oss! I fyra år fick vi ha henne här på Lövås. Problemen med spatt återkom tyvärr. Till slut gick det inte att lyfta hennes ben för att sko eller kratsa hovarna. Hon blev också halt så därför beslöts att hon fick lämna oss för att komma till de evigt gröna ängarna där ingen smärta finns. Tack fina Tippen för att du kom hit och lät oss rida på dig och lära känna dig! Vi glömmer dig aldrig!
 
   
       
         

Hem